Luxusapartmanná alakította börtöncelláját egy drogbáró

külföld
2016 július 31., 08:11
comments 43

Razziát tartott a paraguayi rendőrség az ország egyik börtönében a brazil drogbáró, Jarvis Chimenes Pavao cellájában.

Eléggé meglepődtek azon, amit találtak.

A drogbáró három börtöncellát egybenyitva igazi luxusapartmant alakított ki.

Luxusbörtön-nappali.  AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE
photo_camera Luxusbörtön-nappali. AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE

Volt ott minden, amire egy börtönbüntetését töltő drogbárónak csak szüksége lehet. Plazmatévé, hogy legyen mit néznie - DVD-i között megtalálták a magának egykor saját luxusbörtönt építő Pablo Escobar életét feldolgozó Narcos című sorozatot is. Könyvtárszoba, hogy legyen mit olvasnia. Konyha, hogy ne a vacak börtönkosztot kelljen ennie. És még egy tárgyaló is, mert hát

valahol az ügyeket is intézni kell,

az üzlet mégsem állhat le csak azért, mert az embert börtönbe zárják, nem?

Tárgyaló és könyvtár. AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE
photo_camera Tárgyaló és könyvtár. AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE

A hírek szerint Pavao másokkal is szívesen megosztotta a luxuscellát, már amennyiben azok hajlandók voltak letenni 5000 dollárt, és vállalták a heti hatszáz dolláros bérleti díjat. "Ő volt a leginkább szeretett ember az egész börtönben" - mondta egy rabtársa, Antonio Gonzalez az AFP-nek.

Hiszik, vagy sem, ez nem egy átlagos paraguayi priccs. AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE
photo_camera Hiszik, vagy sem, ez nem egy átlagos paraguayi priccs. AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE

De a hírek szerint Pavaónak még ez is kevés volt. Azért kellett razziázni a börtönben, mert a rendőrség úgy értesült, hogy Pavao szökni készül.

Lyukat akart robbantani a börtön falába.

Pedig amúgy jövőre szabadult volna a pénzmosásért kiszabott büntetéséből. Igaz, utána a paraguayi hatóságok kiadhatták volna Brazíliának, ahol szintén vádat emeltek ellene.

A paraguayi rendőrség most vizsgálatot indított, hogy kiderítsék, kit kellett lefizetnie Pavaónak a luxusaparman kiépítéséhez. (AFP via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.