Luxusapartmanná alakította börtöncelláját egy drogbáró

Razziát tartott a paraguayi rendőrség az ország egyik börtönében a brazil drogbáró, Jarvis Chimenes Pavao cellájában.

Eléggé meglepődtek azon, amit találtak.

A drogbáró három börtöncellát egybenyitva igazi luxusapartmant alakított ki.

Luxusbörtön-nappali. AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE

Volt ott minden, amire egy börtönbüntetését töltő drogbárónak csak szüksége lehet. Plazmatévé, hogy legyen mit néznie - DVD-i között megtalálták a magának egykor saját luxusbörtönt építő Pablo Escobar életét feldolgozó Narcos című sorozatot is. Könyvtárszoba, hogy legyen mit olvasnia. Konyha, hogy ne a vacak börtönkosztot kelljen ennie. És még egy tárgyaló is, mert hát

valahol az ügyeket is intézni kell,

az üzlet mégsem állhat le csak azért, mert az embert börtönbe zárják, nem?

Tárgyaló és könyvtár. AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE

A hírek szerint Pavao másokkal is szívesen megosztotta a luxuscellát, már amennyiben azok hajlandók voltak letenni 5000 dollárt, és vállalták a heti hatszáz dolláros bérleti díjat. "Ő volt a leginkább szeretett ember az egész börtönben" - mondta egy rabtársa, Antonio Gonzalez az AFP-nek.

Hiszik, vagy sem, ez nem egy átlagos paraguayi priccs. AFP PHOTO / NORBERTO DUARTE

De a hírek szerint Pavaónak még ez is kevés volt. Azért kellett razziázni a börtönben, mert a rendőrség úgy értesült, hogy Pavao szökni készül.

Lyukat akart robbantani a börtön falába.

Pedig amúgy jövőre szabadult volna a pénzmosásért kiszabott büntetéséből. Igaz, utána a paraguayi hatóságok kiadhatták volna Brazíliának, ahol szintén vádat emeltek ellene.

A paraguayi rendőrség most vizsgálatot indított, hogy kiderítsék, kit kellett lefizetnie Pavaónak a luxusaparman kiépítéséhez. (AFP via BBC)