20 milliós éves fizetésért kell beutazni az USA-t és megkóstolni a sörfőzdék kínálatát

külföld
2016 augusztus 01., 18:57
comments 69

Az Amerikai Történelem Nemzeti Múzeuma olyan sörszakértőt keres, aki 64 650 dollár (20 millió forint) éves fizetésért a következő három évben beutazza az Egyesült Államokat, felkeresi a sörfőzdéket és a sörözőket, és megkóstolja azok kínálatát.

A washingtoni múzeum honlapján néhány napja megjelent álláshirdetés rögvest érdeklődők százezreit vonzotta. Teljesen laikus fogyasztóknak azonban nem sok esélyük van az álomállás elnyerésére, mert valójában egy olyan, a sörhöz is értő történészfélét keresnek, aki alkalmas az amerikai sörtörténelem szakszerű feldolgozására. A győztes pályázónak cikkeket kell írnia és kutatásokat kell végeznie a múzeum táplálkozástörténeti osztályának kiállításai és archívuma számára.

Susan Evans osztályvezető szerint a pályázati felhívás bizonyára azért keltett hatalmas érdeklődést, mert "az embereknek tetszik, hogy végre olyasmivel foglalkozunk, ami őket is érinti".

A kurátor megerősítette, hogy a három évre szóló pályázat teljesen komoly, "többet akarunk megtudni a sörfőzésről, amely része az amerikai történelemnek".

Az amerikai sörfőzés történetének dokumentálására vállalkozó álláskeresőknek augusztus 10-ig kell jelentkezniük történészi és üzemgazdászi diplomával.

Az álomállást az amerikai sörfőzők egyesülete (Brewers Association) finanszírozza. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.