Akarsz FAKSZ-tevékenységet folytatni? Nem? Akkor nyomás regisztrálni!

gazdaság
2016 augusztus 01., 14:34
comments 28

Tudja, mi az a FAKSZ? Ez a Felelős Akkreditált Közbeszerzési Szaktanácsadórendszer, amit az új közbeszerzési törvény teremtett meg a régi Hivatalos Közbereszési Tanácsadók helyett. A lényeg, hogy nem olyasmi, ami egy átlagembert kicsit is érintene.

Vagy mégis?

A jelek szerint igen. Olvasónk, Tamás szúrta ki az évtized folyamatábráját (.pdf) a Közbeszerzés.hu-n, ami leírja, hogy kinek, és milyen feltételek mellett kell regisztrálnia a FAKSZ-regisztráció szabályai szerint:

Forrás: Közbeszerzés.hu
photo_camera Forrás: Közbeszerzés.hu

Vannak viszonylag bonyolult részletszabályok, ezért most kiemelném a részletet:

a folyamatábra összes kimenete az, hogy regisztrálni kell.

Igen, még annak is, akinek

sosem volt FAKSZ-regisztrációja, és nem is akar FAKSZ-tevékenységet folytatni.

A magam részéről csak azt tudom javasolni, hogy mindenki most azonnal induljon regisztrálni, mert már így is több mint egy hónapos késésben van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.