Fél év alatt 30 millió forintnyi benzint loptak a szigetszentmiklósi mestertolvajok

bűnügy
2016 augusztus 01., 07:19

Két szigetszentmiklósi férfi fél év alatt több mint harminc millió forint értékben lopott benzint olyan kisebb benzinkutakról, amik éjjelente zárva tartottak. A benzint két taksonyi lakosnak adták el.

A két férfi akkumulátorokat, nagy teljesítményű invertert, elektromos sarokcsiszolót, olajszivattyút, csöveket és tartályokat szerzett be, ezek tárolásához pedig teherautókat béreltek. A bűncselekmény-sorozat 2014. július 31-én kezdődött: a két vádlott Hajmáskéren, a 8-as út melletti, bezárt benzinkúthoz ment, félrefordította a térfigyelő kamerákat, levágta a lakatot a föld alatti tartály fedelén lévő töltőnyílásról, és 3.207 liter gázolajt szívott ki a tartályból.

Hasonló módszerekkel csaptak le több kecskeméti és Heves megyei, autópálya melletti benzinkútra, de jártak Abdán, Pétfürdőn, Budapesten, Tasson és Hatvanban is , bár Hatvanból menekülniük kellett, mert megszólalt a riasztó.

Végül Horton buktak le 2015. március 10-én: a kút tulajdonosa tetten érte őket, amikor több mint kétmillió forint értékű benzint fejtettek át a földbe süllyesztett tankból a teherautójukon tárolt tartályokba.

A két férfi összesen 77.781 liter üzemanyagot adott el számla nélkül, csaknem féláron, és csaknem tizennyolc millió forintnyi haszonra tett szert.

Az ügyészség most emelt vádat ellenük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.