Haver, vágd le a régi fesztiválkarszalagod, különben le fog rohadni a kezed

fesztivál
2016 augusztus 01., 17:22
comments 144

Legalábbis ilyesmire utalgat kicsit finomabban a Noisey-n megjelent írás egy kutatásról, amiben egy mikrobiológus, Allison Cottell vizsgált meg olyan fesztiválkarszalagokat, amiket a fesztivál után még két évig hordott gazdájuk és egészen durva baktériumsejt-tanyát talált rajtuk: az összleletszám hússzorosa volt annak a baktériummennyiségnek, mint ami a ruháinkon tenyészik.

A karszalagok mintegy kilencezer micrococcus és kétezer staphylococcus baktériumot hordoztak. Ezek állítólag hólyagosodást, ételmérgezést vagy fertőzést is okozhatnak. Hát ez van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.