Sok tízezer ausztrál vallja magáról, hogy a jedi vallást követi

külföld
2016 augusztus 01., 16:12
comments 147

Ausztráliában öt évente készül népszámlálás és ilyenkor kérdezik a helyieket a vallásukról is. Viszont nem mindenki örül ennek a kérdésnek, és az elmúlt számlálások idején már kampány is indult, hogy ha már ilyesmit kérdez az állam, akkor válaszolja mindenki azt, hogy a Csillagok háborújából ismert jedizmust követi.

Ez annyira jól sikerült ötlet volt, hogy a 2011-es felmérés idején már több mint 65 ezer ausztrál nyilatkozta ezt. Azaz az egykor viccnek és némi ellenállásnak indult ötletből ma már bőven statisztikailag is látható kategória lett, alig kevesebb regisztrált jedi él az országban, mint szikh, de többen vannak, mint a legtöbb ortodox felekezet tagjai.

Az eredmény miatt már az ateisták is háborognak, mivel szerintük a végeredményt torzítják a viccből szavazó jedik, hiszen ránézésre még vallásosabbnak tűnik az ország, mint amilyen valójában.

Ezért még idén kampányt is indítottak, ugyanis lassan közeleg az idei felmérés:

link Forrás

(

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.