23 halott egy benghazi robbantásban

Először egy líbiai kórház jelentette, hogy legalább 23-an meghaltak és több tucatnyian megsérültek, miután egy öngyilkos merénylő bombát robbantott egy autóban az ország második legnagyobb városa, Benghazi keleti részén.

Ez még egy tavaszi életkép Bengáziból. Foto: AFP / ABDULLAH DOMA

A detonáció a város egyik lakónegyedében történt, ahol Halifa Haftar és a kormány biztonsági erői, az iszlamista és egyéb rivális milíciák gyakran összecsapnak.

A merénylő egy robbanóanyagokkal felszerelt autót vezetett a különleges egységek közé. A Reutersnek egy szemtanú azt mondta, hogy egy háromépületes épület is megsemmisült a támadásban.

A Twitteren közben az iszlamista milíciákat összefogó Benghazi Forradalmárok Súra Tanácsa vállalta magára az akciót. Ennek a tanácsnak része az al-Kaidához kötődő Anszár as-Saría csoport is.

Az al-Kaida, az Iszlám Állam és más nemzetközi terrorszervezetek nagyon megerősödtek Líbiában azóta, hogy 2011-ben Moammer Kadhafi diktátor hatalma megdőlt. (Time / AP / MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.