A férje azt mondta, hogy nyaralni mennek, az Iszlám Állam központjában kötöttek ki

külföld
2016 augusztus 02., 08:54
comments 224

Hétfőn este érkezett meg a hollandiai Schiphol repülőtérre a húszéves Laura Hansen, akit még szeptemberben vert át férje azzal, hogy nyaralni viszi,

de helyette az Iszlám Állam központjába, Rakkába vitte.

A nőt ezután fogva tartották, majd mikor Moszulba vitték, sikerült megszöknie. A kurd harcosok az iraki Erbílbe vitték, ahonnan a holland hatóságok segítségével utazott vissza hazájába. Az ügyészség érkezése után viszont azonnal letartóztatta, és azzal gyanúsítja, hogy terrorszervezet tagja volt Szíriában.

A holland hatóságok szerint az országból 250 ember utazott Szíriába és Irakba, hogy ott fegyveres csoportokhoz csatlakozzanak. Eddig negyvenen tértek vissza Hollandiába, és körülbelül 42-en haltak meg a harcokban. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.