Vác focicsapata köszöni, inkább nem kér megújuló stadiont

futball
2016 augusztus 02., 17:59
comments 87
Életkép a váci stadionból. Fotó: Vác FC Facebook.
photo_camera Életkép a váci stadionból. Fotó: Vác FC Facebook.

Pénteken döntött úgy a váci önkormányzat, hogy felújítják a másodosztályban játszó csapat stadionját. A képviselőtestület megszavazta a kivitelezést és az arra elkülönített, 140 milliós pénzösszeget.

Ahhoz azonban, hogy a kivitelezés megvalósulhasson, az MLSZ-nek láttamoznia kell a TAO-támogatásokat, azaz a látványsportágaknak nyújtható társasági adókedvezményeket. Ehhez viszont szükség van a klub beleegyezésére és a szükséges hiánypótlások benyújtására.

A váci klub elnöke, John Marshall azonban a csakfoci.hu szerint két váratlan üzenetet juttatott el Pető Tibornak, Vác alpolgármesterének:

"Kedves Tibor, A klub jövője és biztonsága Vácott, számomra sem nem tiszta, sem nem biztos és a jelenlegi helyzetben nem biztonságos. Nincs más választásom a TAO-val kapcsolatosan. A Vác FC NEM fogja benyújtani a TAO-kérelem hiánypótlását a mai, augusztus 1-i határidőig. Jó nyaralást! Üdvözlettel, John Marshall."

Pető erre azzal reagált, hogy márpedig a városnál a félretett összeg rendelkezésre áll, a papírok részükről megvannak, már csak a klub beleegyezése hiányozna ahhoz, hogy elinduljon a munka.

Az alpolgármester elismerte, hogy sokat késlekedett a projekt, de azt írja, ez nem az önkormányzaton múlott. A klubelnök szűkszavú üzenete mindenesetre mintha arra célozna, hogy a tulajdonos nem elégedett az együttműködéssel. Pető a válasza végén azt írja, a városvezetés mindent el fog követni, hogy az MLSZ biztosítsa a klub számára az elkülönített TAO-forrásokat. (Index via csakfoci.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.