A szegedi főjegyző furcsálja a parkolóügyben történt vádemelést

bűnügy
2016 augusztus 03., 10:53
comments 28

Ma emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség hat ember, köztök három önkormányzati tisztviselő ellen, akiket nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítanak, mert az ügyészség szerint jogellenesen osztogattak ingyen parkolóbérleteket.

Az ügyészség közleményében nem nevezte meg a vádlottakat, de egyikük Mózes Ervin főjegyző maga jelentkezett a Délmagyarországnál, és megnevezte a másik két önkormányzati tisztviselőt, Solymos László alpolgármestert és Kalmár Gábor kabinetvezetőt is.

Egyben elmondta, hogy furcsálja a vádemelést, mert az ügyészségi váddal szemben nem 2008-2012 közötti, hanem

húszéves gyakorlatról van szó,

aminek amúgy

a helyi rendőrök és ügyészek is kedvezményezettjei voltak,

akiknek szintén ingyen biztosítottak ingyen parkolóbérletet, vagy "gyakorlatilag ingyenes" parkolási lehetőséget az Arany János utcai parkolóházban. De ezt valamiért nem kifogásolta, nem tartotta jogellenesnek az ügyészség. (Via Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.