Vádat emeltek egy 16 éves csepeli fiú ellen, aki bedrogozva késelt meg egy mentőst

2016 augusztus 3., szerda 8:33
77

A vád szerint a fiatal 2015 novemberében egy XXI. kerületi társasházban pszichoaktív anyagtól rosszul lett, és összeesett. A ház lakói a segítségére siettek és mentőt hívtak.

A fiút a mentőautóban biztonsági övvel bekötve a beteghordó székbe ültették, de útközben tévképzetei támadtak. A mentőápoló próbálta megnyugtatni, ő viszont kicsatolta a biztonsági övét, és az iskolatáskájából kést vett elő.

A mentős szólt a vezetőnek, aki az Üllői úton leállította a kocsit. A mentős felszólította a fiút, hogy adja át a kést, erre a fiú hasba szúrta. Amikor újra szúrni próbált, a mentőápoló az egyik kezével ráfogott a kés pengéjére, és a kollégájával elvette azt, majd a vezető lefogta a fiút.

A mentőápoló a döféstől életveszélyes állapotba került, csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét.

A Fővárosi Főügyészség közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat, és végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló vádlottal szemben. Az ilyenért a törvény szerint fiatalkorúval szemben akár 15 év szabadságvesztés is kiszabható. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt