A gülenistának kikiáltott budapesti török óvoda nem tud róla, hogy gülenista lenne

2016 augusztus 4., csütörtök 14:28
145

Az Index érte utol az angyalföldi Orchidea Óvoda egyik vezetőjét, aki azt mondta, hogy

"semmiféle politikai vonal, eszme nem jelent meg, egyetlen olyan rendezvény, foglalkozás, vagy beszéd nem volt, ami bármilyen módon a politikához köthető, bárkit bármilyen irányba befolyásolna. Az iskola a tanulói hozzájárulásokból és az állami normatívából tartja fenn magát, nem tudnak arról, hogy lenne olyan támogatójuk, aki nagyobb összeggel segíti a működést."

Az ovi azután lett érdekes, hogy török források szerint az ankarai vezetés arra kérte a magyar kormányt, hogy zárassanak be két oktatási intézményt, ami szerintük az Amerikában élő török hitszónokhoz, Fethullah Gülenhez köthető. Edroganék Gülent, és Hizmet nevű mozgalmát teszik felelősség a három hete történt török puccskísérletért, noha Gülen maga is elítélte a katonaság hatalomátvételi kísérletét.

Az egyik célkeresztben lévő török intézmény lehet az Orchidea ovi.

A török kormány más országokban is kérte a helyi hatóságoktól, hogy zárassák be a szerintük Hizmethez köthető oktatási intézményeket, ahol erre nem voltak hajlandóak, ott elég rossz néven vették a dolgot. Németországban is próbálkoztak ilyennel, a baden-würtenbergi miniszterelnök a kérést is felháborítónak nevezte.

Mi is kerestük az ügyben a külügyminisztériumot és a török követséget, de érdemi válasz eddig egy helyről sem érkezett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt