Hosszú cikket írt Hosszú Katinkáról és férjéről a New York Times

sport
2016 augusztus 04., 10:03
comments 162

A cikk szerint Shane Tusup, Hosszú Katinka 2012 óta edzője és már férje úgy jellemezte a kapcsolatukat, hogy „bonyolult, de nem egészségtelen”.

Pedig a New York Times forrásai szerint az áprilisi arizonai Grand Prix után, ahol Hosszú csak az 5. lett 200 méter vegyesen és háton, Shane Tusup azt mondta a feleségéről, hogy „inkább maradna a vízben, és fulladna bele”, sőt a többi csapat előtt szidta az úszónőt, aki kerülte vele a szemkontaktust. Decemberben Indianapolisban pedig egyedül Tusup őrjöngött, amikor Hosszú Katinka nem nyert.

Hosszú Katinka úszó és férje/edzõje, Shane Tusup a riói Olimpiai Uszodában két nappal az olimpia kezdete előtt (Fotó: Kovács Tamás / MTI)
photo_camera Hosszú Katinka úszó és férje/edzõje, Shane Tusup a riói Olimpiai Uszodában két nappal az olimpia kezdete előtt (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Az olimpiai érmes Jessica Hardy is azt mondta, Tusup új szintjét érte el az agresszív edzőknek, és ijesztővé vált, ráadásul 2013 óta nem beszél vele Hosszú, mert Tusup eltanácsolta tőle, nehogy elvonja a figyelmét.

Tusup mellett kiállt Hosszú Katinka édesapja is, mondván: a lánya első edzője, a nagypapája is kemény volt vele, bár családtag volt, „de nem a medencénél”.

Tusup szerint egyébként ha Hosszú talál egy jobb edzőt, vagy nem működik, amit csinálnak, akkor mondja meg neki, ő pedig hátralép, és boldogan élnek majd.

Minderről sokkal hosszabban lehet olvasni a New York Times-ban. (via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.