Hosszú cikket írt Hosszú Katinkáról és férjéről a New York Times

A cikk szerint Shane Tusup, Hosszú Katinka 2012 óta edzője és már férje úgy jellemezte a kapcsolatukat, hogy „bonyolult, de nem egészségtelen”.

Pedig a New York Times forrásai szerint az áprilisi arizonai Grand Prix után, ahol Hosszú csak az 5. lett 200 méter vegyesen és háton, Shane Tusup azt mondta a feleségéről, hogy „inkább maradna a vízben, és fulladna bele”, sőt a többi csapat előtt szidta az úszónőt, aki kerülte vele a szemkontaktust. Decemberben Indianapolisban pedig egyedül Tusup őrjöngött, amikor Hosszú Katinka nem nyert.

Hosszú Katinka úszó és férje/edzõje, Shane Tusup a riói Olimpiai Uszodában két nappal az olimpia kezdete előtt (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Az olimpiai érmes Jessica Hardy is azt mondta, Tusup új szintjét érte el az agresszív edzőknek, és ijesztővé vált, ráadásul 2013 óta nem beszél vele Hosszú, mert Tusup eltanácsolta tőle, nehogy elvonja a figyelmét.

Tusup mellett kiállt Hosszú Katinka édesapja is, mondván: a lánya első edzője, a nagypapája is kemény volt vele, bár családtag volt, „de nem a medencénél”.

Tusup szerint egyébként ha Hosszú talál egy jobb edzőt, vagy nem működik, amit csinálnak, akkor mondja meg neki, ő pedig hátralép, és boldogan élnek majd.

Minderről sokkal hosszabban lehet olvasni a New York Times-ban. (via HVG)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.