Kétféle ember létezik, ahogy ezek a képek pontosan meg is mutatják. Te melyik vagy?

Mindenkinek van egy csomó apró egyéni szokása, berögződése, különféle saját utak, ahogy dolgainkat folyatjuk a mindennapokban. Vagy legalábbis mindig ezt szoktuk gondolni, de a végén legtöbbször kiderül, hogy annyira nem is vagyunk egyedül az egyéni megoldásainkkal, egy rakás ember hasonló eszközökkel menedzseli az életét. És van rengeteg terület, a pizzaszeletek elfogyasztásától a böngészőnk beállításáig, ahol világos törésvonalak mentén szakad ketté az emberiség.

João Rocha, a lisszaboni Young & Rubicam iroda tervező grafikusa külön mikroblogot indított, ahol ezeknek az embereket kétfelé osztó szokásoknak állít emléket, ez lett a 2KindsofPeople.

Végignézve a rajzokat, könnyen adná magát a magyarázat, hogy itt a rendet és a szabályokat kedvelő emberek típusa néz szembe egy mindenféle sorvezetésre vagy előírásra fittyet hányó mindennapi anarchistákkal. De a valóság ennél most is árnyaltabb, saját példámon láttam, hogyan esek hol az egyik, hol a másik kategóriába. Úgyhogy egyszerű válaszok nem lesznek minderre, de most mindenki egyesével beazonosíthatja, melyik oldalon is áll.

A projekt még márciusban indult és időnként még mindig bővül újabb rajzokkal. Rochának amúgy nem ez az első komoly netes sikert kiváltó tumblrje, ő csinálta a legendás Kim Jong-Il Looking at Things mikroblogot is.

Rajzok: 2KindsofPeople Tumblr

Az összes munkát a 2kindsofpeople mikroblogon lehet megnézni, a rajzokat Rocha engedélyével közöltük.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.