Kiszabott az MNB több mint egymilliárd forint bírságot Kun-Mediátor Marcsi és Tarsoly Csaba cégeire

gazdaság
2016 augusztus 04., 13:39
comments 67

Piacfelügyeleti eljárásokat fejezett be az MNB, és vaskos bírságokat szabott ki két, felszámolás alatt álló cégre, a Kun-Mediátorra és a Quaestor Pénzügyi Tanácsadóra.

A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. két okból kapott bírságot: egyrészt engedély nélkül – repóügyletnek álcázva – gyűjtöttek kölcsönöket magánszemélyektől, másrészt portfóliót kezeltek (ezt utóbbit egyébként már 2009-ben észrevette a pénzügyi felügyelet, mégsem vették el a befektetési szolgáltató engedélyét akkor, hanem aprópénz büntetésre ítélték, amit nyilvánosságra sem hoztak).

Előbbi miatt 450 millió, utóbbi miatt 100 millió forint büntetést szabtak ki.

A karcagi piramisjáték, a Nagy Kun-Mediátor Svindli cége, a Kun-Mediátor Kft.

500 millió forint

büntetést kapott, "más visszafizetendő pénzeszköz nyilvánosságtól történő elfogadása" miatt.

Már csak az a kérdés, hogy ezt miből fogják kifizetni, hiszen a Kun-Mediátor nagyjából üres cég volt mindig is, most már felszámolás alatt áll, alapítója, Dobrai Sándorné pedig szökésben van. A tavaly óta felszámolás alatt álló Quaestornál hasonló a helyzet, ott a hitelezők és az ügyfelek követelései után mínusz százötven milliárd forint körüli összeg "van".

Kapott bírságot a Business Telecom, és a neki ügynökként dolgozó Credit-Investement Kft., összesen

303 millió forintot.

(MNB)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.