Kibelezték és lefejezték a meleg szír menekültet Isztambulban

külföld
2016 augusztus 05., 05:16

Mohamed Viszam Szankari egy éve menekült el Szíriából Törökországba. A férfiről hamar kiderült, hogy meleg, és ettől kezdve folyamatos fenyegetettségben élt Isztambulban. Néhány hónapja már elrabolták, autóval egy erdőbe cipelték, ahol megverték és többen megerőszakolták.

A 2016-os betiltott isztambuli Pride egyik résztvevője. Fotó: AFP  / OZAN KOSE
photo_camera A 2016-os betiltott isztambuli Pride egyik résztvevője. Fotó: AFP / OZAN KOSE

Július 23-án tűnt el örökre. Holttestét csak a ruhája alapján tudták azonosítani az ismerősei, mert a testét felismerhetetlenségig eltorzították. Késekkel vagdosták szét, olyan erővel, hogy két penge bele is törött a csontjaiba. Kibelezték, a fejét pedig levágták.

A férfi hiába próbált Európába jutni, nem sikerült kimenekülnie Törökországból.

A brutális gyilkosságról a török média alig számolt be, csupán egy meleg érdekvédő szervezet foglalkozik vele. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.