Erdogan eláll a halálbüntetés útjából, ha a nép is úgy akarja

külföld
2016 augusztus 07., 19:08
comments 222

„Ha a nemzet úgy dönt, hogy visszahozza a halálbüntetést, akkor a pártok is így fognak dönteni. Népszuverenitás elve alapján a parlament fogja meghozni ezt a döntést. Én előre leszögezem, hogy a parlament döntését el fogom fogadni”

– mondta Recep Tayyip Erdogan az isztambuli gyűlésen felolvasott beszédében.

A halálbüntetés visszahozatalára ugyan utalt már a sikertelen júliusi puccs után, de ennyire egyértelműen még nem. Egy csomó európai politikus – köztük Angela Merkel német kancellár – is arról is beszélt az utóbbi hetekben, hogy amennyiben Törökország visszahozza a halálbüntetést, akkor búcsút mondhat az EU-tagság iránti vágyainak. (Törökország egyébként 2005 óta folytatja ezeket a tárgyalásokat, de elég korlátozottan sikerült csak haladni, például azért, mert az ország egy nem elhanyagolható részében háború folyik egy kisebbség ellen és fel vannak függesztve az emberi jogok.)

A tömeggyűlésen egyébként becslések szerint egy millióan is lehettek, de Rákay Philipp legalább húszmilliót mondana rá:

link Forrás

(AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.