Vona Gábor szerint a Nyugatnak csak az fáj, hogy Erdogan túl jól vezeti az országot

POLITIKA
2016 augusztus 07., 10:24

A Jobbik elnöke az Anadolu törk állami hírügynökségnek beszélt arról, hogy szerinte a Nyugat egyszerűen csak kényelmetlenül érzi magát attól a gondolattól, hogy Törökország továbbra is erős marad a hatalmát bebiztosító Erdoğan elnök vezetésével. Vona úgy látja, hogy a közép-európai államok már megtapasztalták, milyen az, mikor a Nyugat kihasználja más államok gyengeségeit, hogy a saját érdekei védhesse.

A pártelnök méltatta a a török emberek magatartását, hogy segítettek meghiúsítani a puccskísérletet. Azt mondta, Törökország nagy dicséretet érdemel, amiért a polgárai az életüket kockáztatták a szabadságukért, a függetlenségükért és a stabilitásért.

Az interjúban Vona azt ígérte, szorosan követi majd a fejleményeket, hogyan zárják be a Fetullah Gülenhez köthető intézményeket az országban. Gülen kiadatásával kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy a Török-Magyar Baráti Társaság elnökeként minden szükséges lépést meg fog tenni a ennek érdekében. (Daily Sabah)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.