300 fémhulladék-darabból álló, a bort ki is öntő bornyitó-gépet árvereznek el

nem túl meghökkentő tudomány
2016 augusztus 08., 20:49
comments 109

A Christie's aukciósház fogja licitre bocsájtani ezt a Rob Higgs által tervezett mechanikus szerkezetet, ami egyszerre működik bornyitóként és a bort ki is töltő gépként. A becslések szerint akár 25 ezer fontért, azaz kicsit több mint 9 millió forintért mehet majd el.

link Forrás

A szerkezet 300 fémhulladék-darabból épül fel és elsőnek Stephen Fry egy műsorában szerepelt a nyilvánosság előtt. Azóta Higgs három további hasonló szerkezetet is épített és adott el, de ez a prototípus, amit most áruba bocsát.

Az aukció szeptember 14-én lesz Londonban, ha valaki épp úgy érezné. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.