Az Európába menekülő nigériai nők 80 százalékát kényszeríthetik prostitúcióra

külföld
2016 augusztus 08., 07:19
comments 144

Az ENSZ adatai szerint válsághelyzet van, ugyanis a Líbiából a tengeren át Olaszországba érkező nigériai menedékkérő nők közül rengetegre csapnak le a menekültszállásokon, hogy aztán Európa-szerte prostitúcióra kényszerítsék őket. Múlt héten hat lányt ültettek be egy autóba egy szicíliai menekültszállásnál, és azóta sem látták őket.

2016 első hat hónapjában kb. 3600 nigériai nő érkezett Olaszországba, majdnem kétszer annyi, mint amennyit 2015 első felében regisztráltak (tavaly egész évben 5633-at). Az ENSZ alatt működő Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szerint több mint 80 százalékukat prostitúcióra kényszerítették.

A többségüket eleve, direkt prostituáltnak hozták be a kontinensre, ráadásul egyre fiatalabb lányokat dolgoztatnak. A Nigériából Olaszországba tartó „szexuális célú emberkereskedő ipar” már több mint három évtizede virágzik, de a menekültválság jó nagy lökést adott neki.

Az ENSZ szerint a mostani menekültelszállásolási rendszer veszélyes a nigériai nőkre nézve, és őket automatikusan szexuális kizsákmányolás áldozataiként kezelve egyből el kellene különíteni, hogy el merjék mondani, mi történt velük, és fel lehessen lépni a szexmaffia ellen. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.