Babos Tímeáék kiestek női párosban

sport
2016 augusztus 08., 02:39
comments 3
Babos Tímea (a hálónál) és  Jani Réka-Luca (hátul) a román páros ellen küzd. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
photo_camera Babos Tímea (a hálónál) és Jani Réka-Luca (hátul) a román páros ellen küzd. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nem jutottak be női teniszezőink a legjobb 16 közé párosban. Babos Tímea és Jani Réka-Luca ellenfele az Andreea Mitu, Raluca Olaru román duó volt. Az első szettben Mitu, Babos és Olaru hozta adogatójátékát, majd amikor Jani szervált, a románok nyerték a gémet, így lépéselőnybe kerültek, s ezt meg is őrizték a végéig.

A második játszma elején Babos adogatásánál brékeltek a románok, majd 2:3-as állásnál lett volna lehetőség a visszakapaszkodásra, de Mitu úgy is hozni tudta szervajátékát, hogy 0-40-ről jött vissza társával. Jani adogatásánál megint a románok nyerték a gémet, ugyanakkor 2:5-ről is majdnem volt visszaút. A magyar páros szépen zárkózott fel, 4:5-nél több lehetősége adódott az egyenlítésre, miközben több mérkőzéslabdát is hárított. Végül a románoké lett ez a játék, és ezzel – másfél óra alatt – a mérkőzés.

„Nagyon örülök, hogy tudtam párost is játszani az olimpián, ráadásul egy régi jó barátnőmmel, Rékával – mondta Babos Tímea. – Elég nehéz napon vagyunk túl, én már itt vagyok 12-13 órája, de összességében azt gondolom, hogy ez a páros most apró kis különbségeken múlt. Voltak lehetőségeink, de nem használtuk ki őket.” (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.