Felemás érzések kavarognak a tornászlányban, miután leesett a magyarok mumusáról, és nem jutott be az egyéni összetett döntőjébe

Nem jutott be az olimpia fős egyéni összetett tornadöntőjébe Kovács Zsófia. A 16 éves dunaújvárosi tornász a vasárnapi selejtezőn talajon kezdett, a gyakorlat végéig hibátlanul mutatta be sorait, ám az utolsó rész nem sikerült, így pontszáma 12,766 lett (64. hely). Az Eb-n ugrásban hetedik helyet szerző Kovács mindkét ugrását kiválóan teljesítette, mind a régit (14,866 pont), mind az újat (14,158). Utóbbira hat tizeddel kapott magasabb pontszámot, mint a kontinensviadalon. Összpontszáma így 14,512 pont lett (13.).

Kovács Zsófia a magyarok mumusa felett a levegőben. Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Kovács a legmagasabb pontszámát felemáskorláton szerezte: 14,733 ponttal zárt (24.). Utolsó szerére, a magyarok mumusára, a gerendára már nem volt elég összeszedett, le is esett, ráadásul utána is bizonytalan volt a gyakorlatban, így 12,233 pontra (72.) értékelte a zsűri.

Az Európa-bajnokságon ötödik helyezett tornász egyéni összetett pontszáma 54,598 lett, így sem az összetett, sem pedig a szerenkénti fináléba nem került be. Összetettben 33. lett, ezzel – mivel országonként legfeljebb ketten jutnak a fináléba – a negyedik számú tartalék.

„Felemás érzések kavarognak bennem, az ugrásnak és a felemáskorlátnak ugyanis nagyon örülök, míg a talajnak és a gerendának egyáltalán nem. Igazából nem tudom, miért rontottam talajon az utolsó sort, eddig még soha nem hibáztam ebben, ráadásul ez a régi gyakorlatom” – idézte Kovácsot a magyar szövetség hírlevele. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.