Nyugdíjas német bankrablók kerültek bíróság elé

külföld
2016 augusztus 08., 16:31
comments 7

Eljárás indult hétfőn egy 65 és egy 69 éves német férfi ellen, a hatóságok a nyugdíjas duót azzal gyanúsítják, hogy februárban fegyveres rablást követett el egy bochumi bankban és 12 ezer eurót zsákmányolt.

Az idős férfiakat egyebek mellett rablással vádolják, illetve azzal, hogy megszegték a katonai fegyverek tartását tiltó jogszabályokat.

A hétfőn tartott első tárgyalási napon a két férfi nem nyilatkozott a terhére rótt vádakkal összefüggésben.

A bochumi rablás feltételezett elkövetőit még a bűntény napján őrizetbe vették a hatóságok, mikor állítólag éppen a zsákmányukat számolták. A rendőrség a bankók közé rejtett nyomjelzővel talált rájuk. A bankrablóknál egy lefűrészelt csövű géppisztolyt, robbanószer utánzatokat és több mint száz lőszert is lefoglaltak.

A nyugdíjas korú bankrablók még a fiatalkorúak börtönéből ismerték egymást. A 65 éves férfi - védője szerint - fél életét börtönben töltötte. A német ügyészség abból indul ki, hogy a rablást a fiatalabb férfi követte el, feltételezett 69 éves bűntársa pedig autójával segítette a menekülésben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.