A magyarok 37 százaléka akar feltétlenül üzenni Brüsszelnek

2016 augusztus 9., kedd 5:23
202

Hónapokkal az októberi népszavazás előtt nagyon úgy tűnik, hogy akár eredményes is lehet a szavazás. A Tárki közvetlenül a nizzai terrortámadás után, vagyis elég felfokozott hangulatban mérte fel a választói hajlandóságot és azt, hogy mire szavaznának a magyarok a menekültellenes népszavazáson - ami így viszonylag reális képet adhatott, mert abban biztosak lehetünk, hogy októberig fel lesz fokozva a hangulat.

A felmérés alapján a megkérdezettek 37 százaléka sorolható

az eltökélt nem táborába.

Ennyien vannak azok, akik biztosra ígérik a részvételüket és mondják azt, hogy a kormány szándékainak megfelelően nemmel szavaznak majd.

A második legnagyobb, 21 százalékos csoport azoké, akik nem ígérik biztosra a részvételüket, de ha mégis elmennének, nemmel szavaznának.

A harmadik legnagyobb, 13 százalékos csoport is nemmel szavazna, ha egyáltalán elmenne szavazni. De most inkább gondolja azt, hogy nem fog.

Azok, akik biztosan elmennek, de igent mondanak, csupán 8 százaléknyian vannak, 5 százalék pedig még nem biztos a részvételében, de ha szavaz, akkor igennel szavazna. Ennél a két csoportnál még azok is többen vannak, akik valószínűleg nem mennek el szavazni, a válaszadók 9 százaléka mondta ezt. Hét százaléknyian pedig nem tudják, hogy mit akarnak.

A felmérést publikáló Népszabadság nem tett közzé módszertant, a kutatás részletei a Tárki oldalán még nem érhetők el.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt