Az MNB alapítványai megnyugtatónak nevezték, hogy 84 milliós bírságot kaptak, amiért törvényt sértettek

2016 augusztus 9., kedd 9:22
62

Lezárult a Közbeszerzési Döntőbizottság vizsgálata arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné alapítványai hány szerződéssel szegték meg a közbeszerzési törvényt.

A KDB 3 hónap alatt 112 szerződést elemzett, és ezekből 66-nál közbeszerzést kellett volna kiírni, így összesen 84 millió forint bírságot szabtak ki az alapítványokra.

A KDB azért indított vizsgálatokat, mert az Alkotmánybíróság kimondta, hogy hiába állítja a Fidesz és az MNB alapítványai, hogy az alapítványoknál kezelt pénz nem közpénz, az igenis az, így az elköltéséről a közbeszerzési törvény rendelkezik.

A Pallas Athéné-alapítványok közleményben reagáltak a bírság hírére: megnyugtatónak nevezték a vizsgálat eredményét, és most már „újra a szakmai munkára összpontosíthatnak” – írja az Index.

Korábban is kiszabtak már bírságokat, de mindenki megnyugodhat: ezeket nem a Matolcsy családnak és a hozzájuk hasonlóan közpénzzel jól ellátott barátaiknak kell kifizetniük, hanem természetesen közpénzből lesznek kifizetve. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt