Készül Pálfi György új filmje, ami Stanislaw Lem Az Úr hangja című regényét dolgozza fel

FILM
2016 augusztus 09., 12:06
comments 59

A filmet fortalmazó Vertigo Média közölte, hogy a Stanislaw Lem azonos című regénye alapján készülő film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimibe.

Az Úr hangja a Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával a Pusztai Ferenc vezette KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készül. A filmterv előzőleg a 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmtervfejlesztő fórumon elnyerte a Les Arcs Coproduction Village, majd később az ARTE France díját, és az Európai Unió MEDIA programja 50 ezer eurós támogatást ítélt a fejlesztésére.

A film forgatókönyvét Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György írta, a film operatőre Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmérnök Zányi Tamás, a látványtervező Asztalos Adrienn, a producer Pusztai Ferenc. A stáb a magyarországi helyszínek mellett többek között Ottawában, Las Vegasban és New Yorkban forgat. A felvételek novemberig tartanak.

A főhős a harmincas évei végén járó Péter, aki egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a 70-es években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál a már új családot alapított apára. A találkozás sok élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.

Az Úr hangja főszerepeit Polgár Csaba és a kanadai Eric Peterson alakítja, és nemzetközi színészek mellett szerepel a filmben Kiss Diána Magdolna is. Az Úr hangja várhatóan 2017 őszén kerül a magyar mozikba.

Pálfi korábban a Toldit akarta megcsinálni, de a több milliárd forintos produkciót végül nem készíthették el, mert a Filmalap elállt a támogatásától. Akkor, 2014-ben így reagált a hírre Pálfi. A legutóbbi filmje, a Szabadesés három díjat nyert Karlovy Varyban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.