Miért van ennyi üres hely a lelátón még akkor is, amikor a rendezők játszanak a legnépszerűbb riói sportágban?

sport
2016 augusztus 09., 13:34
comments 107

A legendás Copacabana strandon rendezett strandröplabda-tornának kellene lennie az olimpia egyik csúcspontjának. A létező legrióibb sport, ráadásul a brazilok éremesélyesek. Ennek ellenére a kedd reggeli meccseken nincs kint a kutya sem, pedig a brazilok éppen Kanadával játszanak.

Ugyanez a helyzet egyébként az olimpia összes többi eseményén. Még a brazil küldöttség egyik legnagyobb sztárja, a riói születésű Rafaela Silva dzsúdóaranyát sem nézték sokan, pedig a cselgáncs is kifejezetten népszerű sport Brazíliában.

Az én magyarázatom erre az, hogy az olimpiákon a nagy pénzt nem a jegybevételből lehet ellopni.

Ezért a korrupt rendezők nem arra figyelnek, hogy minél több jegyet eladjanak vagy akár elajándékozzanak, hanem szinte minden erejüket a lopás jövedelmezőbb formáira koncetrálják. Építőipari megrendeléseket osztogatnak a haverokat és egyéb ilyen megoldások.

De biztos lesznek majd alternatív magyarázatok is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.