Orbán azt állítja, nem szól bele az FTC vezetésébe

futball
2016 augusztus 09., 10:59
comments 65

Levélben válaszolt Orbán Viktor a Ferencváros szurkolóinak július végi petícióra. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője küldte el az MTI-nek a levelet, amiben Orbán Viktor teljesen természetesnek nevezi, hogy a drukkerek szívükön viselik szeretett csapatuk sorsát.

„Ahhoz azonban, hogy a magyar labdarúgás előbbre lépjen, és hasonló sikereket arasson klubszinten is, mint amilyet a nemzeti válogatottunk ért el, elsősorban összefogásra van szükség. Magyarország miniszterelnökeként továbbra is tartom magam ahhoz, amit a Ferencváros új stadionjának avatásán mondtam. A Ferencvárosi Torna Club vezetésével kapcsolatos kérdésekbe pedig, ahogyan korábban, most sem szándékozom beleszólni. Legyen erkölcs, erő, egyetértés!”

Ferencvárosi szurkolók július 30-án fordultak petícióval a miniszterelnökhöz a „jelenlegi szurkolókat érintő fenntarthatatlan és felesleges szabályozás” ellen tiltakozva és Kubatov Gábor klubelnök távozását követelve.

A kormányfő a 2014 augusztusi stadionavató beszédében azt mondta: az egész ország számára nagy ennek az eseménynek a napja, mégis elsősorban a fradistáké, akiknek nagysága előtt még azok is megemelik a kalapjukat, akiknek nem „zöld-fehér vér” folyik az ereiben. Orbán nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak a „Fradi-szívért”, ami szerinte nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt.

Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédéhez készül a Ferencvárosi Torna Club új stadionja, a Groupama Aréna 2014. augusztus 10-i megnyitóján (MTI Fotó: Beliczay László)
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédéhez készül a Ferencvárosi Torna Club új stadionja, a Groupama Aréna 2014. augusztus 10-i megnyitóján (MTI Fotó: Beliczay László)

Megköszönte a fradistáknak azt is, hogy „a magyar nemzet szabadságát és függetlenségét a legnehezebb kommunista időkben is megőrizték és évtizedekig tartották a lelket a magyarokban”. Köszönetet mondott az építkezésben résztvevőknek, és háláját fejezte ki az ország valamennyi polgárának, hogy az új stadiont négy évvel azután sikerült felépíteni, hogy „Magyarország a csőd szélén tántorgott”. „Megmutatták, hogy a magyarok sosem adják fel” – mondta, és végül köszönetet mondott a fradistáknak azért is, hogy fenntartották a világ egyik legnagyobb sportklubját.

A fradisták válaszul kifütyülték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.