Gyurta: Ki kell másznom a gödörből

Tbg
sport
2016 augusztus 10., 09:14
comments 152

„A nehéz évek után 2009-től volt öt csodálatos évem, amikor gyakorlatilag veretlen voltam. Most megint nehéz időszakot élek”

- nyilatkozta Gyurta Dániel a Nemzeti Sportnak, miután címvédőként kiesett a 200 méter mell előfutamából, így a középdöntőbe sem jutott be.

photo_camera Gyurta az előfutam után (Kovács Tamás/MTI)

Az úszó a lap szerint meglehetősen nyugodtan tudott nyilatkozni a verseny után egy órával. Mint mondta, még elemezniük kell a történteket (2:11:28-at úszott):

„Azt még elemeznünk kell, hogy most miért nem jött ki a munka eredménye, mert az edzéseim alapján azt gondoltam, azt gondoltuk, hogy vagyok olyan formában, hogy 2:07-es, 2:08-as időt ússzak.”

Gyurta – mint mondja – igyekszik erőt meríteni a vereségből, mert ilyen a sport:

„Világvége nincs. Ez a sport legszebb része: hogy az ember hogyan tud kimászni a gödörből. Nincs okom sem haragra, sem csalódottságra, bár nyilvánvalóan azért jöttem ide, hogy a negyedik olimpiámon is bekerüljek a döntőbe.”

Az úszó egyébként arra továbbra is büszke, hogy az elmúlt három olimpián csak ő volt bent a 200 méteres mellúszás döntőjében a nemzetközi mezőnyből. A jövő évi budapesti világbajnokságon szeretne javítani. (Nemzeti Sport)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.