Mohamed Aida nem zárja ki, hogy ott lesz Tokióban hetedik olimpiáján is

sport
2016 augusztus 10., 14:18
comments 56

Mohamed Aida egy nagyon szép nyolcaddöntős vívás után viszonylag egyoldalú meccsen, 15-6 arányban kiesett a női tőrözők egyéni versenyéből a legjobb 8 között az orosz világbajnoki Inna Gyeriglazova ellen. Aida ezek után nyilatkozott az MTI-nek.

Mohamed Aida ünnepli a tust a kolumbiai ellenfél ellen. Foto: AFP /  Kirill KUDRYAVTSEV
photo_camera Mohamed Aida ünnepli a tust a kolumbiai ellenfél ellen. Foto: AFP / Kirill KUDRYAVTSEV

  "Éreztem, hogy az ellenfelem nagyon taktikusan felkészült" - kezdte nyilatkozatát a magyar versenyző, akit meglepett, hogy az orosz passzívabban játszott az első menetben a várthoz képest.

Aida hiába verte meg az Európa-bajnokságon Gyeriglazovát, tisztában volt vele, hogy jobb nála. Azt is mondta, hoy csalódott, de ez az eredmény volt a papírforma, mert az orosz az egyik legjobb vívó a mezőnyben, aki ráadásul jól felkészült Aida játékából. "Ezzel együtt többért jöttem" - tette világossá a magyar olimpikon, hogy azért csalódott.

Aida a kérdésre, hogy ott lesz-e Tokióban is 2020-ban, azt válaszolta, hogy "merész lenne kijelenteni, hogy igen", de a jelek szerint nem mondott le teljesen a szereplésről. 

"Nem fogok hazamenni és lerakni a tőrt egyből. Mielőtt kijöttem, klubom az UTE négyéves szerződést kínált, amit nagy boldogan elfogadtam. Addig vívok, amíg élvezem"    - mondta végezetül a 40 éves tőröző, akinek az idei volt a hatodik olimpiai szereplése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.