Szilágyi Áron esélyeshez méltó vívással ott van a legjobb 16 között

sport
2016 augusztus 10., 17:11
comments 22

Szilágyi Áron olimpiai bajnokhoz méltó kiállással, nagyon könnyedén jutott tovább a legjobb 32 közül, és magyar idő szerint 19.55-től vív a fehérorosz Aliakszandr Bujkeviccsel a negyeddöntőbe kerülésért.

MTI Fotó: Földi Imre
photo_camera Egy régi kép Szilágyi Áronról (balra). MTI Fotó: Földi Imre
London győztesének a mexikói Juan Ayala ellen kellett pástra lépnie, és már az első pillanattól, az első mozdulatokból érződött a különbség a két játékos között. 8-1 is volt az állás, Szilágyi végül a második játékrészre kicsit kiengedett, és edzőmeccsszerű összecsapáson 15-9-re nyert.

Decsi Tamásnak sokkal nehezebb dolga volt a két évvel ezelőtti orosz világbajnok Nyikolaj Kovaljov ellen. Vibráló meccs volt: a magyar vívó jól kezdett, 3-0-ra is vezetett, de Kovaljov bevitt 6 tust egymást után, és átvette a vezetést. Elhúzott két pontra is, de Decsi 10-10-re is visszajött. Innentől az orosz felülkerekedett a magyaron és végül 15-10-re győzött.

Bravúr kellett volna a korábbi olimpiai bronzérmes Kovaljov ellen, két fordított ítélet is sújtotta a magyar vívót, de a 32-es táblán ezzel sajnos számolni kell.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.