Szilágyi Áron ismét győzött és éremért vívhat

sport
2016 augusztus 10., 19:18
comments 53

A román Tiberiu Dolniceanu, 2013 Európa-bajnoka volt Szilágyi Áron olimpiai bajnok következő ellenfele a vívók olimpiai versenyében Rio de Janeiróban, és hihetetlenül feszült meccsen, de a magyar vívó ismét diadalmaskodni tudott, így bejutott az elődöntőbe.

photo_camera Szilágyi ünnepel a Bujkevics elleni győzelem után. Foto: MTI / Kovács Tamás
Tavaly a moszkvai Grand Prix-n egy találattal a román versenyző nyerte, kettejük meccsét, és Dolniceanu most is nagyon megszorította Szilágyit. Rengeteg együttes találat, sok téves ítélet tarkította a meccset, ami nagyon sokági, nagyjából 22 percig tartott.

Szilágyi nagyon bátran, hosszan, nagy kitörésekkel támadott végig, de a nyolcaddöntőhöz hasonlóan csak később tudta eldönteni a meccset. A mérkőzés első felében még sokáig maga mögött tartotta a románt (8-4), de aztán feljött az ellenfél, és 9-9-nél, majd 10-10-nél úgy tűnt, hogy bármelyik játékos nyerhet.

Sokat tévedtek a bírók, Szilágyi nagyon idegesnek látszott, többször pörölt a játékvezetőkkel, de a meccs utolsó harmadában tanári játékot mutatott be, és meggyőző vívással teljesen megérdemelten jutott a négy közé.

Az elődöntőben a koreai Kim Dzsung-Hvan következik. A mérkőzés magyar idő szerint valamikor 23.30 és 23.50 között kezdődik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.