Szilágyi Áron ismét győzött és éremért vívhat

2016 augusztus 10., szerda 19:18
53

A román Tiberiu Dolniceanu, 2013 Európa-bajnoka volt Szilágyi Áron olimpiai bajnok következő ellenfele a vívók olimpiai versenyében Rio de Janeiróban, és hihetetlenül feszült meccsen, de a magyar vívó ismét diadalmaskodni tudott, így bejutott az elődöntőbe.

Szilágyi ünnepel a Bujkevics elleni győzelem után. Foto: MTI / Kovács TamásTavaly a moszkvai Grand Prix-n egy találattal a román versenyző nyerte, kettejük meccsét, és Dolniceanu most is nagyon megszorította Szilágyit. Rengeteg együttes találat, sok téves ítélet tarkította a meccset, ami nagyon sokági, nagyjából 22 percig tartott.

Szilágyi nagyon bátran, hosszan, nagy kitörésekkel támadott végig, de a nyolcaddöntőhöz hasonlóan csak később tudta eldönteni a meccset. A mérkőzés első felében még sokáig maga mögött tartotta a románt (8-4), de aztán feljött az ellenfél, és 9-9-nél, majd 10-10-nél úgy tűnt, hogy bármelyik játékos nyerhet.

Sokat tévedtek a bírók, Szilágyi nagyon idegesnek látszott, többször pörölt a játékvezetőkkel, de a meccs utolsó harmadában tanári játékot mutatott be, és meggyőző vívással teljesen megérdemelten jutott a négy közé.

Az elődöntőben a koreai Kim Dzsung-Hvan következik. A mérkőzés magyar idő szerint valamikor 23.30 és 23.50 között kezdődik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt