Berecz Zsombor futamgyőzelemmel a harmadik helyen áll finndingiben

sport
2016 augusztus 11., 19:41

A finndingis Berecz Zsombor megnyerte a negyedik futamot a Rio de Janeiró-i olimpia vitorlásversenyein csütörtökön, és így összetettben feljött a harmadik helyre.

AFP PHOTO / WILLIAM WEST
photo_camera AFP PHOTO / WILLIAM WEST

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Berecz az első két bóját még a második helyen vette, de aztán az élre állt, és az 55 perces részversenyen elsőként haladt át a célvonalon. Ezzel összetettben feljött a negyedik helyre. A következő futamban hetedik lett, de az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően mégis sikerült újra előrelépnie, és harmadikként várhatja a szombati folytatást.

Az élen a négyszeres világbajnok brit Giles Scott áll 18 ponttal, a második, olimpiai ezüstérmes szlován Vasilij Zbogar azonban csak négy ponttal (34) előzi meg Bereczet. Őt szintén két ponttal követi az amerikai Caleb Paine.

Tíz futam után az első tíz vitorlás mehet tovább a dupla szorzós éremversenybe. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.