India kiszámolta, hogy az erdői 1700 milliárd dollárt érnek, ami több, mint Oroszország vagy Kanada GDP-je

természet
2016 augusztus 11., 08:49
comments 120

Az ország 2013-ban állított fel egy „szakértői bizottságot”, ami mostanra az erdőket 56 különböző csoportba besorolva számolta ki, hogy India erdői majdnem annyit érnek, mint az ország GDP-je (2100 milliárd dollár), és többet, mint Kanada, Mexikó, Dél-Korea vagy Oroszország GDP-je.

photo_camera Az indiai Uttarakhand (Fotó: Sergi Reboredo / DPA / AFP)

1980 óta a kormány 1,29 millió hektár erdőterület „nem erdő célra” való felhasználását. India teljes erdőterülete 700 ezer km2, ami az elmúlt két évben 0,54 százalékkal nőtt. A kormány szerint az, ha az emberek tudják, milyen értékes az erdő, támogatni fogja a környezetvédelmet. (QZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.