Kábítószer, hangfalrongálás, pialopás – négy embert állítottak elő a Szigeten szerdán

bűnügy
2016 augusztus 11., 11:18
comments 93

A BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága augusztus 10-én este a Sziget Fesztivál területén belül és annak környékén két férfival szemben indítottak eljárást kábítószer-birtoklás vétség miatt szabadlábon hagyásuk mellett:

  • A 22 éves pilisszentiváni férfi ruházatának átvizsgálásakor 1,56 gramm barna színű kábítószergyanús anyagot, feltehetően kristályt és két darab bordó színű tablettát találtak és foglaltak le.
  • A 39 éves olasz állampolgár a rendőrökre felfigyelve 11 darab tasakba csomagolt tablettát dobott el.
Ninja (Watkin Tudor Jones) ugrik a közönség közé a dél-afrikai Die Antwoord koncertjén a Hajógyári-szigeten a 24. Sziget fesztivál mínusz egyedik napján (Fotó: Mohai Balázs / MTI)
photo_camera Ninja (Watkin Tudor Jones) ugrik a közönség közé a dél-afrikai Die Antwoord koncertjén a Hajógyári-szigeten a 24. Sziget fesztivál mínusz egyedik napján (Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Két embert pedig garázdasággal és rongálással gyanúsítanak:

  • A 33 éves budapesti férfi egy Mozaik utcai bár kerthelyiségében döntötte fel szándékosan az ott felállított hangfalat, ezzel több 100 ezer forint kárt okozott. A férfit az óbudai rendőrök rongálás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, szabadlábon védekezik.
  • A rendezvény egyik szórakozóhelyének pultjából egy 30 éves svájci férfi próbált meg szeszes italt lopni, amit az alkalmazottak észrevettek, és amikor felelősségre vonták, bántalmazta az őt visszatartani próbáló alkalmazottakat. A biztonsági szolgálat munkatársai a Hajógyári-sziget K-hídjánál hajnalban átadták a rendőröknek a férfit, akit lopás kísérlete és garázdaság miatt hallgattak ki.

(police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.