Lecserélték a Posta teljes vezetését

politika
2016 augusztus 12., 13:11
comments 65

Csütörtökön lemondott a Magyar Posta Zrt. teljes igazgatósága, ezzel távozott a cégtől:

  • Békési Ákos;
  • Bulyáki Iván;
  • Kovács Zoltán,
  • Lontai Dániel;
  • Szauer Tamás;
  • és Szarka Zsolt a Magyar Posta igazgatóságának eddigi elnöke.

A vállalat eddigi vezetőit Spéder Zoltán embereiként tartották számon, ezért a mostani személycserék az ő befolyásának további gyengülését jelzik.

Társaság Közgyűlése még ugyanezen a napon megválasztotta az új igazgatósági tagokat. Az Igazgatóság elnökének Illés Zoltánt választották meg, de beválasztották az új igazgatóságba Kálmán Lászlót, Károlyi Lászlót, Majláth Zsolt Lászlót, Osztrogonácz Gábort és Szivek Norbertet is.

Illés Zoltán korábban az OTP lakossági igazgatóságának vezetője volt, de 2012-2013-ban dolgozott a bank oroszországi leányvállalatának vezérigazgatójaként is.

Szivek Norbert 2015 februárjától a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, azaz leginkáb Seszták Miklós fejlesztési miniszter emberének számít. A Posta és a Magyar Fejlesztési Bank felügyeletét július végén vettél el Lázár Jánostól, és passzolták le Sesztáknak, aki tavaly még arról beszélt, hogy nem ért ezekhez a területekhez.

Szivek Norbert több kiemelt jelentőségű társaságnál tölt be tisztséget: tagja a Magyar Villamos Művek Zrt., a Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt. és a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának, valamint a MOL Nyrt. felügyelőbizottsági tagja.

Kálmán László négy éven át volt az OTP fogyasztási hitel, majd újabb négy évig a mikrovállalati és társasházi üzletág igazgatója, majd 2011 és 2016 között igazgatóként az Erste Bank KKV üzletágát irányította.

Károlyi László 2010 óta a Magyar Posta Zrt. biztonsági főigazgatójaként dolgozik.

Majláth Zsolt László 2011 és 2015 között a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. ügyvezető igazgatója volt, majd 2015 áprilisától a Diósgyőri Papírgyár Zrt. vezérigazgatójaként folytatta.

Osztrogonácz Gábor 2008 és 2011 között az MKB Bank területi igazgatója volt, majd 2012 januárjától a Szigetvári Takarék ügyvezető igazgatója. 2016 júliusában megválasztották a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) igazgatósági tagjának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.