Magyar újságírókat vittek ki Törökországba, hogy ne aggódjanak annyit a megtorlások miatt

POLITIKA
2016 augusztus 12., 19:31
comments 116

Magyar újságírókat utaztatott Törökországba a Tiborcz Istvánnal összefüggésbe hozott Adnan Polat, török üzletember, aki a kinti magyar kereskedőházak tulajdonosaként súlyos százmilliókat kap a magyar államtól. A hvg.hu szerint az utazás célja az volt, hogy javítson a júliusi puccs óta nálunk kialakult negatív országképen.

Eddig a Hír TV, a TV2 és az ATV kapott meghívást. Eddig a TV2 teljesített a legjobban, a Tényekben már le is jött egy ötperces anyag arról, mennyire rendben van az ország turisztikailag meg úgy általában is. A tisztogatások és a jogállamiságot kikezdő intézkedések már nem fértek bele a blokkba. Marsi Anikóék inkább a 28 fokos tengerre, fehér homokos partra, 5 csillagos szállodákra és szikrázó napsütésre koncentráltak.

Várkonyi Gyula, az ATV riportere azt mondta, a hatnapos út alatt a szervezők nagyon figyeltek arra, hogy az újságírók ne menjenek a saját fejük után. Azt is elég furának találta, hogy a melléjük adott civil kísérők előre tisztelegtek a rendőröknek. ű

Megkérték őket arra is, hogy esetleg írjanak egy cikket a török sajtóba arról, mit tapasztaltak, hogyan érezték magukat, de ezt inkább visszautasították.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.