Szijjártó Péter: Elfogadhatatlan a svéd kormány álláspontja

POLITIKA
2016 augusztus 12., 14:18
comments 168
photo_camera Szijjártó Péter külügyminiszter. MTI Fotó: Marjai János

"Furcsának és elfogadhatatlannak"

nevezte az MTI-nek Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Morgan Johansson svéd bevándorlásügyi miniszter nyilatkozatát, amiért Magyarország nem hajlandó teljesíteni a dublini egyezmény elvárásait. Svédország az ügy miatt jövő héten berendeli a magyar nagykövetet Stockholmban.

A megállapodás értelmében a tagállamoknak kérésre vissza kell fogadniuk más országoktól azokat a menedékkérőket, akik elsőként náluk regisztrálták magukat. Svédország azért tiltakozik, mert a magyarok nem hajlandóak visszavenni ezeket az embereket.

Szijjártó határozottan visszautasított a bírálatokat. A külügyminiszter azt mondta, hogy a közel-keleti illegális bevándorlók százezrei, akikről vita van, nem Magyarországon keresztül érték el az uniót, őket nem fogadjuk vissza, csak azokat akik valóban itt regisztráltak.

Szerinte Magyarország egyike azon kevés országnak, akik a krízis során mindvégig betartották a szabályokat, és az unió határainak védelmével többek közt Svédországot is óvja a bevándorlási válság újabb hullámaitól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt