Természetesen kapott lakást az V. kerületi önkormányzatól Rogán feltalálótársa is

Rogán 'Leonardo da Vinci' Antal most azért került a hírekbe, mert kiderült, hogy a neve szerepel egy elektronikus aláírási szabadalom tulajdonosai között. Ezt a szabadalmat pedig több cég, például a Magyar Telekom is megvette a közelmúltban.

A szabadalmat 3 ember jegyzi: Rogán Antal, Csík Balázs és Lengyel Csaba. Csík és Lengyel pedig az offshore-gyanús Hunguard Zrt. két tulajdonosa. A Hunguard 2012 óta a jelentős fideszes hátszélnek köszönhetően nagyot erősödött, a rezsicsökkentés idején ugyanis valamiért csak a Hunguard felelt meg a közműcégek auditáláshoz szükséges követelményeknek, ezért sokáig monopolhelyzetben volt a piacon.

Most kiderült az is, hogy Csík Balázsnak 2012-ben megelőlegezett egy nyolcvankét négyzetméteres, V. kerületi lakást a Rogán-vezette önkormányzat. Csík már ekkor is a Hunguard vezetője volt, és valószínűleg nem nagyon kellett a fogához vernie a garast, a Veres Pálné utcai lakást mégis úgy vette meg, hogy

az önkormányzat adott hitelt neki, hogy megvehesse az önkormányzattól a lakást.

Legalábbis erről árulkodik az V. kerületi önkormányzat 11,6 millió forintos jelzálogjoga az ingatlanon. A Magyar Nemzet kérdezte az önkormányzatot, hogy az önkormányzati jelzálogon túl mennyi volt az önerő, amit Csík befizetett, de erre nem kaptak választ. (Magyar Nemzet)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.