Ittas vezetés miatt mondott le a svéd oktatási miniszter

Tbg
broen
2016 augusztus 13., 08:31

Aida Hadzialic, Svédország legifatalabb minisztere már nem Svédország legfiatalabb minisztere többé: egy közúti ellenőrzés alkalmával ugyanis kiderült, hogy alkoholt ivott, és ő ült a volánnál.

photo_camera Aida Hadzialic a svéd kormány oldalán. (Forrás)

Svédországban, madjnem a zéró tolerancia elve érvényesül: Hadzialicot elég kevés, 0,2-es véralkoholszinttel mérték be, ami számos európai országban még nem számít ittas vezetésnek. Ez viszont Svédországban épp a határérték. (Magyarországon a zérótolerancia elv érvényesül.)

Hadzialic egyébként azon a hídon hajtott át Koppenhágából hazafelé, amely a híres Broen c. sorozatban is főszerepet játszik.

A bosnyák száramzású nő magától mondott le, mint mondta, „ezt az ügyet nagyon komolyan veszem”. A szociáldemokrata Hadzialic 29 évesen, 2014-ben lett miniszter. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.