Kétszer is halottá nyilváníttatta feleségét, hogy kiforgassa vagyonából

Tbg
bűnügy
2016 augusztus 13., 04:06
comments 48

A 48 éves Boldvári Mónika Rita kétszer is meghalt papíron, ám még ma is él. Halottá férje nyilváníttatta, miután az asszony még a 1996-ban Izraelbe költözött, és a férfi be tudta adni a bíróságnak, hogy nem adott életjelet magáról, írja a Blikk.

A nő 2000-ben, amikor felvette leánykori nevét, újra az élők sorába kerül papíron (ekkor még nem tudta, hogy hivatalosan, a magyar közigazgatásban már halottnak számított). Sőt még jogosítványt is tudott csinálni.

2006-ban aztán újra halottá nyilváníttatta a férj, és a nő hagyatékára is rá tudta tenni a kezét.

Boldvárit egyszer egy bliccelés miatti eljárás során, bilincsben vitték el a rendőrök, amiért azt hitték, hogy egy halott nő papírjai vannak nála.

„Nem volt jegyem a metrón, a személyimet látva elkerekedett a kiérkező rendőr szeme, hiszen a nyilvántartás szerint én 1996-ban meghaltam”

- nyilatkozta Boldávri a lapnak. A nő most 5 millió forintra perli az államot a hibáért, vagyonát egyébként már visszaszerezte.

Halottá eltűnt személyt lehet nyilvánítani öt évvel eltűnése után. A bíróság azzal védekezik, hogy a kórházi és honvédelmi adatbázisban nem találtak életjelet a nőről, ezért döntöttek halottá nyilvánítása mellett. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.