A peches tolvaj véletlen menyétek végbélmirigyéből kinyert folyadékot vitt magával

ÁLLAT
2016 augusztus 14., 12:03
comments 74

Az új-zélandi tolvaj valószínűleg maga sem tudta, mit lát pontosan, amikor kiszúrta a fiolákat egy autó hátsó ülésén hagyott dobozban. Mindenesetre biztos ami biztos, betörte az autó ablakát és vitte a hat doboznyi üvegcsét.

Bár még nem tudni, hogy mi lett vele, de könnyen elképzelhető, hogy pórul járt. A fiolákban ugyanis hermelinek anális mirigyéből kinyert oldatot vittek magukkal. Aminek, ha kiszabadul az üvegből, hetekig leküzdhetetlenül erős szaga van.

A fiolákkal egy kutatásokat is végző környezetvédő vállalat dolgozik, egyik alkalmazottuk hagyta az autó hátuljában a rakományt. A tolvaj pedig láthatta a doboz oldalán a jelzést, hogy kémiai szerekről van szó, és jó ötletnek gondolhatta megfújni azt.

A hölgymenyétek végbélmirigyéből kinyert oldat ráadásul bármilyen felületen meg tud telepedni és hetekre beleivódik bármibe. Elég pár csepp, és a tolvajok autója vagy lakása hetekig bűzleni fog.

Erről mesélt a kutatási igazgató is: pár éve a laborban kiömlött egy kevés belőle, és hiába volt tél, hetekig nyitva voltak az ablakok és mentek a ventillátorok. Így is lassan lett csak oda a szag, többen ezért inkább otthonról dolgoztak ekkor.

Most is azért volt az oldat autóban, mert el akarták vinni a laborból, hogy biztonságosabb helyen tárolják. (NZ Herald)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.