Trump szóvivője szerint Obama szállta meg Afganisztánt 2001-ben

külföld
2016 augusztus 14., 07:37

Csak egy újabb szokásos történet a gördülékenyen a teljes összeomlás felé haladó republikánus kampányból: Donald Trump szóvivője, Katrina Pierson a CNN vendége volt és itt beszélt arról, hogy Afganisztán "Obama háborúja" volt.

A dolog szépséghibája, hogy az amerikai-brit csapatok 2001 októberében szállták meg az országot, a republikánus George W. Bush és Tony Blair irányítása alatt, Barack Obama csak 2009 januárjától az Egyesült Államok elnöke.

link Forrás

Piersonnak azért volt jelenése a CNN-ben, mert Trump az elmúlt héten előbb többször is kijelentette, hogy Barack Obama alapította az Iszlám Államot, majd a rá jellemző védekezéssel pár nappal később közölte, hogy csak viccelt.

A szóvivő pedig megpróbálta most összekapcsolni a dolgokat, azzal, hogy Obama és Hillary Clinton lépései vezettek azokhoz az állapotokhoz, melyek megágyaztak az ISIS megjelenésének. Ebben amúgy az amerikai hadvezetés felelőssége valóban felmerülhetne, de biztos nem Obamáé, akinek az afgán bevonulásnál még semmiféle döntési lehetősége nem volt.

Piersont viszont ez nem hozta zavarba, amikor külön rá is kérdeztek a dologra, megerősítette, hogy ez Obama háborúja volt.

Nem ez volt az első eset, hogy Pierson történelmi összefüggésekre kevés figyelmet szentelve jelentett ki valamit, korábban beszélt már arról is, hogy az Irakban hősi halált halt muszlim amerikai Humayun Khan Obama és Clinton döntései miatt halt meg. 2004-ben persze. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.