761 millió forint: ennyiért tankoltak idén az állami vezetők

Az MSZP-s Mesterházy Attila bombázta írásbeli kérdésekkel a minisztereket, hogy megtudja, tavaly november 30. és idén június 30. között milyen autókat és mennyiért használtak a minisztériumok, gazdasági társaságaik és háttérintézményeik vezetői. A válaszokat a Világgazdaság összesítette:

hét hónap alatt több mint 761 millió forintot költöttek az állami vezetők autóinak üzemanyag- és szervizköltségére.

Az összeg majdnem felét a Belügyminisztérium hozta össze, ott közel hatszáz vezetői autóval tartanak. A második, 135 millió forintos költéssel, a Földművelésügyi Minisztérium lett. Itt volt már olyan, aki millió fölötti üzemanyagszámlát hozott össze. A Körös–Maros Nemzeti Park igazgatója

például a Suzukijával 1,2 millió forintnyi benzin autózott el, plusz egy 330 ezer forintos szervízszámla is összejött.

A fejlesztési minisztérium alá tartozó, az uniós energiahatékonysági projektek felett bábáskodó NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. vezetőjének Volkswagen Multivanje lett az egyik rekorder. Csak benzinre 2,1 millió ment el, szervízre pedig 466 ezer forintot fizettek.

A legnagyobb szervízköltések az MNV Zrt.-nél voltak. Az 53 vezetői autóra a 18 milliós üzemanyagköltség mellett még 30 milliót kellett szerelése költeni.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.