761 millió forint: ennyiért tankoltak idén az állami vezetők

gazdaság
2016 augusztus 15., 04:43
comments 41

Az MSZP-s Mesterházy Attila bombázta írásbeli kérdésekkel a minisztereket, hogy megtudja, tavaly november 30. és idén június 30. között milyen autókat és mennyiért használtak a minisztériumok, gazdasági társaságaik és háttérintézményeik vezetői. A válaszokat a Világgazdaság összesítette:

hét hónap alatt több mint 761 millió forintot költöttek az állami vezetők autóinak üzemanyag- és szervizköltségére.

Az összeg majdnem felét a Belügyminisztérium hozta össze, ott közel hatszáz vezetői autóval tartanak. A második, 135 millió forintos költéssel, a Földművelésügyi Minisztérium lett. Itt volt már olyan, aki millió fölötti üzemanyagszámlát hozott össze. A Körös–Maros Nemzeti Park igazgatója

például a Suzukijával 1,2 millió forintnyi benzin autózott el, plusz egy 330 ezer forintos szervízszámla is összejött.

A fejlesztési minisztérium alá tartozó, az uniós energiahatékonysági projektek felett bábáskodó NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. vezetőjének Volkswagen Multivanje lett az egyik rekorder. Csak benzinre 2,1 millió ment el, szervízre pedig 466 ezer forintot fizettek.

A legnagyobb szervízköltések az MNV Zrt.-nél voltak. Az 53 vezetői autóra a 18 milliós üzemanyagköltség mellett még 30 milliót kellett szerelése költeni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.