A sírból visszahozott meccs és büntetőpárbaj után elődöntősök női pólósaink

sport
2016 augusztus 15., 19:45
comments 125

8:8-as rendes játékidő után 5:3-ra nyert büntetőpárbajjal a magyar női pólóválogatott legyőzte azt az Ausztráliát, amelytől négy éve még kikaptunk a bronzmeccsen. Az ausztrálok négy góllal is vezettek, de összeszedtük magunkat és felálltunk a padlóról. MTI Fotó: Illyés Tibor

Nem lehet rosszabbul vízilabdameccset kezdeni, mint a magyar válogatott. Az első három gólt az ausztrálok szerezték, amire mi csak egy büntetőből tudtunk válaszolni. Az első negyed után 3:1 volt oda, majd miután a másodikban kaptunk még kettőt, Gangl Edina a kapuban nagyon önkritikusan cserét kért, és a helyére beálló Kasó Orsolyával megtáltosodott az addig teljesen reménytelennek tűnő magyar csapat.

A félidőre feljöttünk 5:3-ra, és utána is kitartott a lendület. Végül Keszthelyi Rita gyönyörű mozdulattal behúzott egy gólt centerből, és így tudtunk 6:6-nál kiegyenlíteni. Sajnos még egy gólt kaptunk a harmadik negyedben, így az utolsóra az ausztrálok fordulhattak rá 7:6-os vezetéssel.

A negyedik negyedet mindkét oldalon egymást követték a kapufák, majd előbb az ausztrálok, majd magyar félről Bujka Barbara szerzett gyors gólt. Antal Dóra a sokadik emberelőnyös helyzetünket kihasználva pont három perccel a vége előtt ismét egyenlíteni tudott, de a 8:8 után mindkét csapat leblokkolt, és több gól nem esett a meccsen. Az olimpiai torna szabályainak értelmében jöhettek a büntetők.

Az első büntetőt Bujka Barbara bevágta, de az ausztrálok első lövését Kasó Orsolya nem tudta megfogni. Másodikként Kisteleki Hanna sem hibázott, de az ausztrál sem. A harmadikként lövő Keszthelyi Rita is betalált, míg az ausztrál lövés kapufára ment. Negyedikre Czigány Dóra szerzett gólt, de ausztrál párja is. Az utolsó magyar büntetőt Antal Dóra bevágta, ezzel Magyarország bejutott az elődöntőbe. Ott az amerikaiak jönnek, az borzalmasan nehéz meccs lesz, a csoportkörben már kikaptunk tőlük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.