Abszurd és igazságtalan módon büntetik a rendőrök a szexmunkásokat

jog
2016 augusztus 15., 07:34
comments 129

Hat civil szervezet indított közös kampányt az értelmetlen, sokszor megtorló jellegű, pazarló szabálysértési gyakorlat megváltoztatásáért.

link Forrás

Az ilyen büntetési gyakorlatra egy példa, aminek a Budapesten és a város környékén dolgozó szexmunkások vannak kitéve. A Roma Sajtóközpont kisfilmjéből kiderül, hogy rendszeresen büntetik őket a rendőrök a környéken elszórt háztartási hulladék miatt. Valószínűleg az intézkedő rendőrök sem gondolják egy percig sem, hogy az út szélén álló nők cipelték volna oda a bokor alá bedobott hűtőszekrényt vagy gumiabroncsokat, de mégis jön a bírság.

A kampány célja, hogy a hasonló szabálysértési típusokra felhívja a figyelmet. A romák, hajléktalanok vagy szexmunkások elleni intézkedésekben az a közös, hogy általában olyan szabálysértésre hivatkozva intézkednek a hatóságok, amiért az emberek többségét soha nem büntetnék meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.