Egyre hosszabbak a transzplantációs várólisták

Egészségügy
2016 augusztus 15., 04:01
comments 15

Az Országos Vérellátó Szolgálat legfrissebb adataira hivatkozva írja a Magyar Nemzet, hogy

az elmúlt fél évben tovább dagadtak a várólisták a transzplantációk esetében.

A februári adatokhoz viszonyítva

  • 1145-ről 1158-ra nőtt az új vesékre,
  • nyolccal többre 126-ra nőtt az új májra várók sora.

Míg a korábbi 56-tal szemben jelenleg 60 embernek lenne szüksége új szívre. A nemzeti szervdonorációs regiszter legfrissebb számai szerint idén eddig 186 vese-, 46 máj-, 35 szív-, 8 tüdő- és 2 kombinált verse- és hasnyálmirigy-átültetést végeztek magyar betegeken. A Vérellátó Szolgálat szervkoordinációs irodájának igazgatója, Mihály Sándor elmondta, hogy sajnos előfordul, hogy valaki sorra kerül, mégsem tudják megműteni. Ha valamilyen fertőzéstől, vagy betegségtől szenved a beteg, akár influenzás, vagy megfázott, nem hajtható végre a szervbeültetés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt