Szélsőjobboldali tüntetők arabnak öltöztek és megszálltak egy templomot Ausztráliában

külföld
2016 augusztus 15., 06:16
comments 65

A Párt a Szabadságért nevű formáció célja az volt ezzel, hogy felhívják a figyelmet az országra leselkedő "muszlim invázióra".

Egy anglikán templomot néztek ki maguknak, mivel szerintük a templom vezetése támogatja az inváziót azzal, hogy segíteni próbál a menekülteknek és támogatják a multikulturalizmust is.

A templom papja, Rod Bower viszont kevéssé volt elragadtatva a szélsőjobbosok akciójától, mivel szerinte hangoskodásukkal megijesztették a gyerekeket és megsértettek egy szent helyet is.

Fotó: Facebook
photo_camera Fotó: Facebook

A templomba belépve a férfiak előbb egy tábla elé feküdtek le, amin az a felirat állt, hogy "Sok sikert az ausztrál és a menekült olimpiai csapatnak", majd odabenn a koránból játszottak le részleteket, közölve a gyülekezettel, hogy ez lesz a jövő.

"Ti kértétek, ti szavaztatok rá, ti támogattátok. Egy keresztény gyülekezet az iszlám inváziót." - hangzott még el például.

A gyülekezet tagjai egyszerűen hátat fordítottak a zavargóknak, miközben azok iszlámellenes jelszavakat kiabáltak. A templom egyik elöljárója közben a radikalizált keresztényekről beszélt a templomba járóknak.

Nem sokkal később a kisebb csoport távozott, de előtte még figyelmeztették a templomot, ne népszerűsítsék az iszlámot.

A pap, Bower szerint vasárnap délelőtt azért gyűltek össze, hogy egymást szeretetükről biztosítsák, nagyon bensőséges dolgokat tettek, kenyeret is törtek együtt, erre érkezett meg ez a pár ember, akik gyakorlatilag szentségtörést követtek el szerinte.

"Nagyon sokat dolgozunk azon, hogy hidakat építsünk és ne falakat. Attól tartok, ezek a szélsőjobboldali szélsőségesek tényleg egy működésképtelen társadalmat akarnak."

- mondta még el a gyülekezet munkájáról. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.