Három helyen kezdtek ásni, hogy megtalálják a náci aranyvonatot

külföld
2016 augusztus 16., 21:03
comments 130

A Wroclaw és Walbrzych közötti vasútvonal mentén három helyen kezdett ásni Piotr Koper lengyel és Andreas Richter német amatőr történészek keresőcsapata, hogy

megtalálják a nácik aranyvonatát.

A két amatőr régész tavaly jelentette be, hogy földradarral megállapították: a Walbrzych közelében van a kincsekkel teli szerelvény, amit a visszavonuló németek rejtettek el a szovjet csapatok elől.

photo_camera Piotr Koper. Fotó: AFP PHOTO / NATALIA DOBRYSZYCKA

A páros bejelentése után a krakkói tudományegyetem szakemberei talajtani vizsgálatokat végeztek, ami szerint nem valószínű, hogy bármi is lenne a megjelölt terület alatt. Szóvivőjük szerint Koper és Richter tisztában van a szakértők megállapításaival, de hajthatatlanok,

"teljes mértékben bíznak abban, hogy megtalálják az elveszett vonatot".

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.