Vizoviczki László: Én nem James Bond vagyok, hanem egy vendéglátós

bűnügy
2016 augusztus 16., 16:09
comments 126

Négy év után először szólalt meg Vizoviczki László, aki nem rég került házi őrizetbe miután kifizették érte a 250 millió forintos óvadékot. Az egykor több tucat szórakozóhelyet üzemeltető vállalkozó annak a Pesti Srácoknak adott interjút, ami korábban a legerősebben támadta Vizoviczkit, például ők közölték először Surnyák Mihály videóját.

A vállalkozó minden vele kapcsolatba hozott fideszes politikust kimosdatott.

1. Vizoviczki szerint Kubatov Gáborral csak a fiatalok biztonságos szórakozásáról egyeztettek

„a West Balkán-tragédia után az FTC elnöke felelős vezetőként és több gyermek édesapjaként, másokhoz hasonlóan felelősséget érzett a fiatalok biztonságos szabadidő eltöltéséért. Ezen okból találkozott velem, a büntetlen előéletű, akkor 51 éves, 5 kisgyermekes édesapával, aki 15 ezer rendezvényén 35 millió látogatást bonyolított le, ami 100 Sziget Fesztiválnak felel meg”.

2. Vizoviczki sosem adott kenőpénzt Rogán Antalnak

„A volt belvárosi polgármestert egy volt munkavállalóm említette velem kapcsolatban egy videóban. A bizalmasomként jellemezték a hölgyet, de a valóságban ő egyszerű számlaellenőr volt, kb. a 20. helyen állt a vállalati hierarchiában és nem bizalmi beosztásban. Az átlag kívülállókhoz hasonlóan kombinált és a téves gondolatait adta közre. De még a hölgy is csupán annyit mondott, hogy valakitől azt hallotta (!), hogy nekem fizetnem kellett egy nyári terasz megnyitásáért a polgármesternek. Ez az áttételes információkeletkezés a félreértések klasszikus forrástípusa. Az egyszerű igazság az, hogy az egyik vendéglátós vezető beszélt arról, hogy nem nyithat egy vendéglátó terasz, amíg nem fizetjük be a közterület foglalási díjat. Ezt mondta viccesen úgy, hogy amíg nem kapja meg a polgármester, de ez alatt az önkormányzat hivatalos díját értette. Gyakori a köznyelvben, hogy viccesen az első számú vezetővel helyettesítenek ilyen mondatokban”

3. Vizoviczki azt állítja, hogy nincsenek zsarolóvideói

„Egy továbbielmebeteg kitaláció, hogy videó felvételekkel zsarolhatok politikusokat. Ostoba módon ezt egyetlen, 16-20 évvel ezelőtt nálam dolgozó, majd az ő hibájából velem szemben rosszindulatúvá vált ember vallomásából következtették hibásan. Nem tudta megmondani ki volt az akkor fiatal jobboldali politikus, ami kiemelkedően életszerűtlenné teszi állítását, hiszen az adott helyiségben tartózkodott. Persze, hogy nem tudta, mert nehezebb konkrét adatokkal hazudni, mint általánosságokat mondani. Ebből a hamis 2-3 mondatából következtettek néhányan buta módon több száz hang és videó felvétel meglétére illetve arra, hogy ezekkel zsarolhatom a politikát. Ezt valaki komolyan gondolta? Én nem James Bond vagyok, hanem csupán egy vendéglátós. Soha senkiről nem készítettem, nem birtokoltam egyetlen hang vagy képfelvételt sem. Ezt kétségtelenül bizonyítja, hogy a rendkívül kiterjedt házkutatások egyetlen erre utaló nyomot sem tártak fel. Arra pedig még a legelvetemültebb kombinálók se gondoljanak, hogy egy 15-20 hivatalos személy részvételével zajló házkutatást manipulálni lehet. Megcáfolhatatlanul bizonyítja ezt, hogy még az FTC elnökéhez írt magánlevelemet is rögzítették jegyzőkönyvben, pedig az okoskodó tévképzetek szerint nem volt érdeke a politikának annak feltüntetése, de mégis ott volt”

4. Vizoviczki szerint a 250 milliós óvadéknak nincs köze Kubatov Gáborhoz

„Egy TV beszélgetésben az egyik újságíró szerint a rekord összegű óvadék és az FTC elnökhöz fűződő ismeretség azt támasztja alá. hogy a politika részéről nyomás van az igazságszolgáltatáson annak érdekében, hogy engedjenek ki. Ez vicc, hiszen a büntetőeljárásaim hivatalos dokumentumai alapján kétségtelenül megállapítható, hogy teljesen fordított az igazság és nem az a kérdés miért és hogyan jöttem ki, hanem az, hogy miért voltam bent. Az ügyvédek szerint egyetlen napig sem volt indokolt az előzetes letartóztatásom, nemhogy több mint három évig. Jó lenne, ha a sötét középkort idéző boszorkányüldöző, pletykáló közbeszéd visszatérne a 21. századi, tényeken alapuló, értelmes Európába!”

5. Az óvadék családi összefogásból jött össze

„Megjelent néhány helyen az a rendkívül ostoba, nevetséges feltételezés, hogy az” óvadékot jobboldali politikusok fizették ki számomra. Ezzel szemben az óvadék összegét nagyszámú családtag és családi ismerős rendkívül nehezen adta össze, ezért bár július 22-én megkaptuk a határozatot és aznap kijöhettem volna, de csak augusztus 1-én tudtam átölelni gyermekeim. Az egyéb elmebeteg ostobaságokhoz hasonlóan az anyagi helyzetemről szóló találgatások is nevetségesen túlzóak.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.